Het is bij strafzaken van groot belang dat je een goede en deskundig advocaat strafrecht aan jouw kant hebt staan. Zonder advocaat zou zo’n rechtszaak weleens heel verkeerd kunnen aflopen. Wordt je dus verdacht van een bepaald strafbaar feit aarzel dan niet om contact met een advocaat op te nemen. Op internet zijn er verschillende websites waar je gemakkelijk met een advocaat in contact komt.

Strafvermindering?

Ben je bijvoorbeeld beschuldigd van verduistering? Grote kans dat je dan opgeroepen wordt voor een TOM-zitting. Bij dit soort zittingen is het eigenlijk de bedoeling dat je de straf die aan jou wordt opgelegd door het Openbaar Ministerie accepteert zonder tegenspraak. Dit zorgt dan automatisch voor een strafblad. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat met een advocaat de straf misschien wel heel anders kan uitvallen. In het geval van verduistering kan er bijvoorbeeld door een betoog van de advocaat voor forse strafvermindering gezorgd worden.

Plan van aanpak

Dit gaat als volgt in zijn werk. Voor de zitting ga je in gesprek met de strafrecht advocaat. Samen met hem of haar bekijk je de situatie waarin jij het delict hebt gepleegd. Heb je het bijvoorbeeld wel echt gedaan of het is een misverstand? Ben je wel schuldig aan verduistering maar zijn er bijvoorbeeld bepaalde redenen waarom je tot de misdaad bent over gegaan? Zodra de advocaat dan een compleet plaatje heeft kan deze een voordelige strategie bedenken waardoor de straf zo laag mogelijk uit gaat vallen. Wordt je bijvoorbeeld tot een werkstraf veroordeeld dan kan een  advocaat er misschien wel voor zorgen dat de straf minder lang duurt. Is er sprake van ernstige verduistering die al meerdere keren heeft plaats gevonden dan kan er ook een gevangenis straf opgelegd worden. Als dit het geval is dan is het zeker slim om een advocaat te hebben.

Beschuldigd van verduistering? Lees hieronder wat te doen!