Als administratief medewerker kan je prima aan de slag. Er is namelijk altijd wel vraag naar mensen voor deze functie: in iedere organisatie zijn administratief medewerkers actief. Zij houden het bedrijf lopende, en doen dat door zeer uiteenlopende taken te vervullen: communiceren met klanten over de telefoon en email, het bijhouden van de administratie, dossiers en briefpost, het inplannen van afspraken en roosters, enzovoorts. Een veelzijdige en interessante baan dus, waarbij je veel in aanraking komt met mensen, veel verantwoordelijkheid krijgt om de zaken soepel te laten verlopen, en een gevarieerd takenpakket op je bord krijgt. Met een opleiding tot administratief medewerker, die je bij Fabius kunt volgen, word je een breed inzetbare werkkracht die aan de slag kan bij vrijwel ieder bedrijf.

Administratief medewerkers zijn onmisbaar

Volg je een opleiding tot administratief medewerker, dan kun je op een zeer uiteenlopende hoeveelheid plekken terecht komen. In ieder tak van de bedrijfsvoering is administratie namelijk van groot belang: zonder interne communicatie en coördinatie kan een bedrijf niet functioneren. In sommige gevallen ben je bovendien het gezicht van het bedrijf naar buiten toe: omdat je de externe communicatie verzorgt, klanten te woord staat en bezoekers ontvangt, heb je een belangrijke sociale functie. Mensen die administratief medewerker willen worden, moeten er dus vooral van houden om onder de mensen te zijn en moeten sterk zijn in de communicatieve vaardigheden.

Het salaris van een administratieve kracht

Een ander aantrekkelijk punt van een functie als administratief medewerker, is het salaris. Met een gemiddeld salaris van 3500 euro per maand kan je prima rondkomen, en heb je dus een leuke en afwisselende baan die ook nog heel redelijk betaalt. Als algemeen medewerker kan je bovendien proberen je te specialiseren op een bepaald gebied – bijvoorbeeld door een financieel administratief medewerker te worden. Op die manier biedt de functie een goed perspectief en genoeg ruimte om je te ontwikkelen op jouw eigen manier.

Word administratief medewerker